Huh hellettä

Jos ei huh aina säiden takia, niin ainakin kurssikesän vuoksi. Tahti on käynyt niin kiivaana, että blogi on ollut tauolla muutaman viikon. Pari viikkoa on mennyt Oriveden Opiston ja Minoan väliä juostessa, mutta kivaa on ollut hienoja töitä katsellessa.

Olin kahdella kurssilla opettamassa, joista ensimmäiselle jouduin pikavaroituksella kun Heimosen Samuli, aikamies, oli pomppinut trampoliinilla itsensä lepoasentoon. Samulihan on kaikkien suosikki, joten yritin hätäpäissäni valehdella olevani Samulin pikkuveli.

Mahdoton työmoraali on nykyisin kurssilaisilla. Töitä tehtiin aamusta yöhön niin, että välillä konkarikurssilaiset äimistelivät mihin on kadonnut entisaikojen rysymeininki. Ja tietysti on ainainen ihmetyksen aihe missä ovat miehet. Fiksuja naisia olisi opisto täynnä ja äijät sen kun röhnöttävät kotisohvalla.

Mutta oikeastaan tarkoitukseni oli kehua muutamaa viime viikkoina Minoan valikoimiin tullutta uutta juttua:

Asia 1.

Ne Pip Seymourin käsintehdyt pastelliliidut, jotka mainitsin edellisessä kirjoituksessani. Peukalonpaksuisia upean värikkäitä pötkylöitä, joista väri irtoaa niinkuin pastellista kuuluu irrota. Täysin koukuttavaa tavaraa; kerran kokeiltuasi tuskin enää palaat tehdasliituihin. Seymourin pastellit eivät ole valkoisella imeläksi kalvennettuja, vaan pelkästään täyttä tavaraa. Seymour käyttää liiduissaan upeita Kremerin pigmenttejä ja sideainetta on vain juuri sen minimimäärän jolla liitu pysyy kasassa. Sävyt ovat hyvin kauniita ja paikoin eksoottisiakin.

Asia 2.

Escodan ja Lineon siveltimet. Olemme saaneet täydennettyä sivellinvalikoimamme kohtalaisen kattavaksi. Toki aina välillä joku keksii haluta jonkin sellaisen siveltimen, jota me emme muistaneet olevankaan, mutta olemme kuitenkin ihan ylpeitä nykyisestä valikoimastamme. Ja valikoimaa tietysti edelleen laajennetaan aina kun tajuamme jollekin olevan tarvetta.

Jollekin siveltimeksi käy mikä tahansa huiska, mutta väitän että vaatimattoman välineen valinta johtuu useimmiten siitä ettei ole asiallisempaa välinettä koskaan kokeillut. Kyllä sitä ihminen voi itseään sen verran armahtaa, että sijoittaa muutaman rovon vähän toimivampaan huiskaan. On maalaaminenkin sen verran välineurheilua, että paremmilla välineillä usein tekee parempaa tulosta. Maali ei siirry pelkän hengen voimalla.

Sivellintä ei voi tehdä koneellisesti. Siveltimenvalmistus on aina suurelta osin käsityötä ja laatu syntyy oikeiden materiaalivalintojen ohella käsityötaidosta.

Escoda on barcelonalainen huippuluokan siveltimenvalmistaja, joka tekee hienoja siveltimiä niille taiteilijoille, jotka hyvää haluavat ja arvostavat. Escodan siveltimet ovat erittäin pitkäikäisiä ja toimivat juuri niin kuin siveltimen pitää.

Lineo on toinen hyvä löytömme. Pieni saksalaisyritys tekee varsin pätevää laatua ja hinnoittelee tuotteensa niin, että olemme itse ihmetelleet hintojamme: pitääkö näin hyvää saada näin edulliseen hintaan? Ei ihme, että Lineon siveltimiä olemme myyneet kuin leipää. Olemme Lineon ainoa maahantuoja Suomessa.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Huh hellettä

  1. Raija Tähkiö sanoo:

    Kiitos vain kurssin vetäjille. Kurssi herätti paljon ajatuksia ja innostus kasvoi, ja ennen kaikkea saimme kannustavaa palautetta. Tosin viikon kestänyt lähes ylivirittynyt luomistila oli jo melkoinen fyysinen koettelemus – psyykkisestä puhumattakaan. Innostus oli kuitenkin kaikilla kurssilaisilla kuitenkin kova. Toivottavasti tulevat syyssateet eivät intoa laannuta. Viikko on vain lyhyt aika sisäistämään oppimaansa, ja sen vuoksi tuleva koko lukuvuoden jatkuva opetus kuulostaa tosi hyvältä idealta. Varmaan saamme lukea kokemuksista matkan varrella. -Raija

  2. markku sanoo:

    Sitä kun viikon sutii täyttä häkää niin meneehän siinä pää pyörälle, mutta kivaahan se on sellaisessa huumassa olo. Syyssateethan vain lisäävät intoa, ellei käy niinkuin meikäläisen kuntoilussa – jos pitää kovasti taukoa niin tauosta tuppaa tulemaan pysyvämpi olotila. Maalaaminen on kuitenkin yleensä keveämpää puuhaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *