Kesäakvarellistille

umton-aqua-aureolin

uutta virikettä Umtonin napeista. Nyt kaikki sävyt saatavana myös irtonappeina.

Etsiskelimme pitkään jotain hyvää vaihtoehtoa tutuille Schmincken ja Winsor&Newtonin akvarelliväreille. Ei siksi, että niissä olisi jotain vikaa, mutta ihminen kaipaa myös vaihtelua. Maailmassa tehdään kaikenlaista hienoa tavaraa ja sitä voi löytyä yllättäviltäkin tahoilta.

Tsekkiläinen Umton on pieni yritys, joka valmistaa hyvin perinteiseen tyyliin värejä ja maalausaineita. Umtonilla on oma tyylinsä ja persoonallista särmää. Me olemme sellaisen asenteen puolella ja sen takia etsiskelemme kaiken aikaa pienempiä, laatuun keskittyviä valmistajia. Pikkuvalmistajissa on sekin etu, että niiden hinnat ovat varsin kohtuullisia, koska arvokkaalla brändillä on hintansa jonka asiakas lopulta maksaa.

Voi olla, että iso valmistaja on kasvanut isoksi korkean laatunsa ansiosta, mutta toisaalta isous liittyy isompaan rahaan ja sen mukanaan tuomiin resursseihin. On kätevää, kun valmistusmäärät ovat niin suuria, että asiakas saa sitä samaa värinappia aina kaikkialta. Siitä tietysti seuraa, että vaihtoehtoja ei niin hirveästi ole kaupoissa tarjolla. Tähän voi huomauttaa, että Minoan syli on suuri ja me toimitamme tavaraa minne tahansa, joten myös pientä Umtonia on saatavana aina kaikkialla, myös siellä minne isot eivät yllä.

Keksimme Umtonit mutkan kautta. Liikkeellepanija oli Michael Harding. Michael Harding on käyttänyt maalinesteiden valmistuksessa asiantuntija-apuna Pip Seymouria, joten Michael esitteli meille Pip Seymourin loistavan materiaalioppikirjan. Otimme sitten kirjan hankinnassa yhteyttä Seymouriin, joka osoittautui varsin kiinnostavaksi herraksi. Seymour on taidemaalari, kirjantekijä ja taiteilijantarvikekauppias, joka myy Lontoon putiikissaan kerrassaan jännittävää tavaraa – itse tekemäänsä ja erilaisten pikkuvalmistajien laatutavaraa, kuten Umtoneita.

Seymourista puheen ollen, paketti Lontoosta on lähdössä näinä päivinä ja saamme myyntiin kerrassaan upeita Pip Seymourin pastelliliituja. Samassa paketissa tulee muutakin hauskaa, esimerkiksi kivikautisia piirustusvälineitä kuten käsinkerättyä sienanmaata lohkareina.

Kategoria(t): Vinkkejä maalarille. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *