Gamblinin painomusteet

Kasvatimme Minoan painomustevalikoimaa erinomaisilla Gamblinin öljypohjaisilla painomusteilla.  Erittäin hienoista öljyväreistään tunnettu oregonilaisfirma keskittyy korkeaan laatuun, joten Gamblin ei ole eikä tule olemaan marketeista tuttu tuotemerkki.  Gamblin tekee painomusteensa perinteita kunnioittavalla asenteella.  Värit pigmentoidaan tanakasti ja pigmentit ja sideaine ovat erittäin korkeatasoisia.  Gamblin ei kuitenkaan ole superkallista tavaraa.  Voi sanoa, että Gamblinin painovärien hinnat ovat varsin kilpailukykyisiä.

Teimme sokkotestin, tai oikeammin koekaniini-graafikkomme teki sellaisen meille: sama runsaasti yksityiskohtia sisältävä valokuva oli vedostettu Hahnemühlen paperille muutamilla eri valmistajien musteilla ja sitten arvioimme tulosta.  Vedoksista löytyi kaksi hyvää.  Yllätyimme hyvin vilpittömästi, kun suosikkimme oli vedostettu Gamblinin Portland-musteella ja toiseksi parhaan musteena oli vesiliukoinen Akua Intaglio.  Useimpien graafikoiden hyllystä löytyvä kilpaileva tuotemerkki – jonka painomusteita koekaniinimme oli vuosien mittaan eniten käyttänyt – päätyi sijoille 2 – 5.  Gamblinin jälki näytti muhkealta ja hyvin erottelevalta.  Akuassa tuli esille se, minkä olemme ennenkin havainneet, se tuntuu tekevän pikkutarkkaa jälkeä keskivalööreissa.  Voi olla, että testi ei ollut tieteellisen täsmällinen, mutta olimmepa kumminkin tyytyväisiä, että omat selkeät suosikit löytyvät Minoan hyllystä.

Gamblinin Relief Ink -kohopainomusteissa värivalikoimaa on kymmenen sävyä.  Niiden koostumus on suunniteltu siten, että musteiden tarttuvuus ja jäykkyys antavat mahdollisimman tarkan painojäljen, mutta ne kuitenkin levittyvät tasaisesti painoalustalle.  Relief Inkin viskositeetti toimii ihanteellisesti monotypiassa.

Gamblinin Etching Ink -syväpainomusteita on 17 sävyä.  Niiden viisi erilaista mustaa plus grafiitinharmaa antavat erinomaisen mahdollisuuden sävykkääseen painojälkeen.

Gamblinin Gamsol on hyvä innovaatio: turvallinen 100% puhdas hajuton lakkabensiini.  Yleensä lakkabensiini ei ole hajutonta – ja hajuton tärpätti puolestaan ei ole tärpättiä eikä lakkabensiiniä, vaan esim. kerosiinia.  Lakkabensiini on erittäin tehokas liuotin.  Samalla kun katsot Gamlinin painomusteet, vilkaise myös apuaineet.

Vilkaise myös Gamblinin omat hyvät sivut

www.gamblincolors.com

painomusteet

gamblincolors.com/printmaking-materials

ja blogi

http://gamblincolors.com/blog/

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *