Reikäreuna

Putiikissa pörrää ihmeen runsasti väkeä tänään, vaikka onkin sadepäivä. Perinteinen talon taiteilijoiden Reikäreunaviikonlopun näyttely pidetään tänä vuonna Minoassa ja minun työhuoneellani, joka on tässä putiikin kyljessä. Näyttelyn taiteilijoita ovat Arja ja Aarne Jämsä, Eija Isojärvi, Pekka Kyrö ja minä.

Minoaa vastapäätä on MC Mämmilän kerhohuoneisto, jossa Suvi Design pitää omaa näyttelyään ja yläkerrassa mekastaa PentuPunk, biisintekotyöpaja 10 – 15 vuotiaille.

Eli kyllä Mämmilässäkin tapahtuu.

Mutta siis mikä Reikäreuna? Reikäreuna on pieni ja kotoisa, mutta kunnianhimoinen Orivesiläinen elokuvafestivaali, joka järjestetään jo kuudetta kertaa. Kävijämäärä on kasvanut vuosi vuodelta ja tänä vuonna koitetaan saada kolmentuhannen festarivieraan raja rikki. Tänään Taiston salissa katsotaan Veli Granön lyhytelokuvia, kaksi Aleksi Salmenperän elokuvaa, Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen Miesten vuoro, Tampereen elokuvajuhlien parhaita ja paljon muuta. Taiston pihalla on lämpimänä Miesten vuoro-elokuvan karavaanisauna.

Reikäreunassa on aina esitetty runsaasti nuorta kokeilevaa elokuvaa Suomesta ja ulkomailta ja niin myös tänä vuonna. Kolme- ja puolipäiväisen festivaalin aikana on elokuvaesityksiä useita kymmeniä.

Taideyhdistys Roihu ry:n järjestämä Reikäreuna toimii edelleen pienellä budjetilla, mutta homma alkaa olla hyvin organisoitua. Alunalkaen pyrkimys oli vain saada Roihulaisten omille lyhytelokuville näkyvyyttä. Ensimmäinen festivaali toteutettiin yhdessä Sirkus Supiaisen kanssa syksyllä 2005 ja aloitus oli jo ihan hyvä, kun Roihu onnistui saamaan Markku Pölösen vieraakseen. Joka vuosi päävieraaksi on saatu joku kiinnostava elokuvantekijä.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *