OMILLA JÄLJILLÄ –kuvataidenäyttely 16.8. – 4.9.2010.

Oriveden kaupunginkirjasto, Keskustie 23, ma-to 10-18, la ja su suljettu
Oriveden käsityökeskus, Auvisen vintti,
Keskustie 37, ma-pe 9-17, la 9-13, su suljettu

Näyttely koottiin Oriveden OpistonSeisomaan omin jaloin” -monimuotokoulutukseen osallistuneiden taiteilijoiden töistä. Olin kurssin opettaja yhdessä vaimoni Eija Isojärven kanssa.

Tämä kurssi oli hieno juttu. Kurssilaiset olivat kokeneita harrastajia, puoliammattilaisia ja uransa alkutaipaleella olevia täysammattilaisia, ja kurssin tarkoitus oli toimia sparrauksena itsenäiseen ja määrätietoiseen kuvantekemiseen. Kurssi koostui kahdeksasta viikonlopputapaamisesta viime talven aikana ja välitehtävistä. Kurssilaiset työskentelivät jokainen omalla tekniikallaan ja toisaalta uutta kokeillen. Jotkut valmistelivat omaa näyttelyä ja joillakin päämääränä oli oman ilmaisun syventäminen.

Ryhmässä oli lopulta loistava yhteishenki. Porukka pelasi hienosti yhteen ilman että työskentelyyn olisi ollenkaan ilmestynyt samankaltaistumista. Jokainen todella seisoi omilla jaloillaan; sai olla oma itsensä, etsiä ja eksyä oman lähtökohtansa mukaan.

Kurssin päätteeksi järjestettiin tämä Orivedellä kahdessa paikassa esillä oleva näyttely.
Taiteilijat kertovat itsestään ja teoksistaan näin:

Leena Brotherus
Keuruu (Haapamäki)
Olen eläkkeellä Haapamäen yhteiskoulun kemian ja matematiikan lehtorin virasta ja harrastan öljyväreillä maalaamista. Akryylitkin ovat nyt koeteltavina. Aiheet ovat pääasiassa luonnosta ja omista mielikuvista. Eniten on askarruttanut polku. Keuruun taiteilijaseuran näyttelyihin osallistuminen ja oma näyttely tänä kesänä ovat merkittäviä etappeja taipaleellani.

Liisa Jouttimäki
Helsinki – Orivesi
Vuosikymmenten kuvanteon tauon jälkeen sain käsiini akryylivärit, joilla voin toteuttaa työmaailmani solukuvioita. Täydellinen yhtälö ihmiskehon ihmeellisen sisäisen maailman kuvaamiseksi. Niissä puhuvat solujen ja kudosten henki, olemus ja luonne.

Hilkka Hopearuoho
Helsinki
Minulla on suhde – väreihin. Se alkoi jo viisikymmentä vuotta sitten, osuuskaupan nappilokeroilla; äiti teki ostoksia ja minä tutkiskelin ihaillen kymmeniä erivärisiä ja -sävyisiä nappeja. Sitten kohtasin marmorikuulat, mahtavaa! Ja matkoilla sain ihmetellä suurikokoisia, pienistä eri värisistä paloista koostuvia mosaiikkiteoksia. Olipa hämmentävää. Nyt ne pyrkivät ulos päästäni, värit.

Pirkko Karjalainen
Kotka
Sosiaali- ja terveysalan ammattilaisena olen vuosia ohjannut toisia luovan toiminnan pariin. Kurssille hakeuduin löytääkseni omalle tekemiselle aikaa ja jatkuvuutta. Löysinkin ne ja lisäksi tekemisen ja jakamisen ilon.

Kati Kemppainen
Oulu
Minulle maalaaminen on kuin matka värien herättämien tunteiden ja tunnetilojen parissa. Sille löytöretkelle haluaisin katsojankin houkutella. Niukka mutta vahva paletti ja rosoinen pohjustus kiinnostavat juuri nyt. Mutta joskus on kiva maalata maisemia tai kukkakuviakin, niitäkin omaan tapaan tyylitellen, tai heittäytyä kokeilemaan uusia tekniikoita.

Päivikki Laatio s. Sihvo
Helsinki
Viisikymppisenä teen tilamatkaa elämässäni. Taide on sisäsyntyinen lahja – olemassaolon ilmaisun vietti hetkessä. Intuitiolla taide tekee näkymättömän näkyväksi ja näkyvän näkymättömäksi. Flown virratessa minua ohjaa neljän ulottuvuuden filosofia: totuus, vapaus, rakkaus ja kauneus. Uskon löytäväni vielä viidennen, kuudennen ja niin edelleen. Tämä kurssi on tärkeä etappi taiteessani ja elämässä.

Mia Marttiini
Helsinki – Espoo
Mediataiteilijana loihdin arjen pinnoista, tekstuureista, valoista ja
varjoista esiin arvoituksellisia kohteita ja mielleyhtymiä; avaan
uusia merkityksiä ja tulkintoja eri ympäristöihin. Leikittely
perspektiivillä ja mittasuhteilla houkuttelee katsojan alitajunnasta
unenomaisia, arkaaisia maisemia. Tarinat alkavat elää hylätyissä
tiloissa, joissa yhdistyy dokumentaarisuus ja fiktio.
www.miamarttiini.com

Hannele Mathlin
Mänttä
Innostuin öljyväreistä noin viisi vuotta sitten ja ne ovat avanneet minulle uuden tien maalauksen maailmaan. Työni vaihtelevat abstrakteista realistisiin ja joissakin töissä nämä sekoittuvat toisiinsa. Kokeilen mielelläni uusia tapoja kuvan tekemisessä. Olen matkalla oppimassa uutta – olen utelias löytöretkeläinen taiteen maailmassa.

Piippa Mutikainen
Jämsä
Teoksissani ilmaisukeinoina käytän maalausta, muotoilua, valokuvaa ja installaatioita. Kokeilen mielelläni uusia innostavia materiaaleja ja tekniikoita.
www.piippamutikainen.com

Malla Nenonen
Pieksämäki (Virtasalmi)
Visualistiksi syntyneen ympäristöasiantuntijan elämä ei ole aina helppoa! Silmä harjaantuu katsoessa ja syvenevä tieto lisää haastetta. Toteutuksessa nautin erilaisten tekniikoiden ulottuvuuksien kokeilusta ja yhdistämisestä. Viimeksi olen taiteillut luontokokemuksiani guassilla puulle ja levylle, aiheina tavalliset lähiympäristöni kasvit ja kasvustot – upea Suomen luonto.

Marjatta Rantala
Jyväskylä
Maalaaminen on kuin matka, jonka en haluaisi päättyvän. Aina löytyy uusi polku, uusi seikkailu. Joskus se vie tiheikköön, mutta on vain puskettava eteenpäin. Nautin tekemisen prosessista ja värien maailmasta. Kirkkaitten värien maassa Lapissa syntyneenä keltaiset kulleroniityt, kaamoksen siniset sävyt ja ruskan värit eivät unohdu.

Irma Rauhakylä
Kaarina
Lapsuuden maisemat Kiikoisissa ovat vaikuttaneet voimakkaasti taiteelliseen tekemiseeni. Olen harrastanut kuvanteon lisäksi kuvanveistoa. ”Seisomaan omin jaloin” -kurssilla löysin uusia esittämistyylejä – erilaisia kasvualustoja maailmasta ympärilleni.

Saimi Rintala
Haapajärvi
Löysin kurssilla uudelleen vuosien takaa minulle mieluisat pastelliliidut. Kaikkein iloisinta oli löytää uusi tyyli, tehdä sillä maalauksia ja saada innostavaa palautetta opettajilta ja kurssitovereilta.

Sinikka Rusanen
Helsinki
Maalarina ja piirtäjänä dokumentoin arkea, havainnoin elämää ympärilläni ja kuvaan tunteita tai mielikuvia. Olen työskennellyt kuvataidekasvattajana kolme vuosikymmentä. Oma taiteellinen työskentely ruokkii opettamista ja pitää juuriani elävinä suhteessa taiteeseen, mutta myös muuhun elämään.

Anneli Seppinen
Tampere – Orivesi
Olen harrastajakuvataiteilija. Maalaan pääasiassa akryyliväreillä, mutta käytän toisinaan myös öljyvärejä ja akvarelleja. Aiheina ovat maisemat, luonto ja ihmiset.

Pirkkoliisa Tikka
Ruovesi (Visuvesi)
Taiteet ja taiteiden yhdistäminen ovat antaneet minulle elämän ja leivän. Lajit ovat vaihtuneet selkärangan liikkeiden mukaan. Kuvataiteita olen opiskellut leipätyön ohessa, mutta nyt ne alkavat olla pääroolissa. Taiteellisena teemanani on ollut vuosikymmeniä muumioitumisen estäminen.”

Ensi talvena kurssi on nimeltään

Omin kuvin matkalla”- taiteellisen tekemisen syventävä monimuotokoulutus 15.10.2010 – 13.5.2011

Koulutus pitkän linjan harrastajille tai puoliammattilaisille kuvantekijöille.

Opettajina kuvataiteilija Eija Isojärvi ja vierailevat opettajat.

Tavoite
Kurssin tavoitteena on oman taiteilijaidentiteetin vahvistaminen vuorovaikutuksessa toisten kanssa sekä mahdollisen oman näyttelyn tai teoskokonaisuuden luominen. Kurssi antaa uusia ideoita työskentelyyn sekä tukee ja kannustaa taiteellisen työskentelyn jatkamiseen. Kurssilla kartoitetaan tähänastista tuotantoa ja pyritään syventämään omien taiteellisten perusteiden pohdintaa. Lisäksi saadaan ja annetaan rakentavaa ja konkreetista kritiikkiä iloisessa ja luovassa ilmapiirissä.

Sisältö ja toteutus
Kuvataiteen tekemistä kurssilaisen itse valitsemilla välineillä. Henkilökohtaista ohjausta taiteelliseen työskentelyyn ja ryhmässä päätettyjen aiheiden yhteistä arviointia ja käsittelyä. Työskentely koostuu kahdeksasta lähiopetusjaksosta Oriveden Opistolla sekä itsenäisesti toteutettavista etätehtävistä, joista annetaan henkilökohtaista palautetta postin tai internetin välityksellä.

Koulutukseen voi saada opintotukea.

Kurssimaksu 985 € sisältää opetuksen, ruokailut ja majoituksen 2 hh.
Kurssimaksu 815 € sisältää opetuksen ja ruokailut, ei majoitusta.
Lisätietoja: orivedenopisto@kvs.fi

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *