Kesäkurssille

Kesäkurssikesä lähestyy.  Onko vehkeet kunnossa?  Pensselit lintassa ja vesivärinappirasiassa 19 erilaista mustansöhrää?  Pese, suorista tai osta uusia.  Kesäkurssi on aina hauskinta aloittaa niin, että kaikki tarvittavat välineet ovat olemassa ja hyvässä kunnossa.  Se on aina helpompaa jos pensselinkarvat ovat sen verran suoria, että suunnilleen osoittavat taulun suuntaan.  Kesäkurssillahan jokainen hakee onnistumisen elämyksiä.  Sitä auttaa paljon se, että välineet ovat maalarin kanssa yhteistyöhaluisia. 

Oikeasti maalaus on halpa harrastus.  Vaikka harrastaja valitsisi välineikseen hienoimpia taiteilijatarvikkeiden ferrareita, vuositasolla kustannukset alittavat useimpien muiden harrastusten menot.   

Itse olen kranttua sorttia.  En tippaakaan halua maalata huonokuntoisilla välineillä.  Jos haluan keltaista, en ala etsiä sellaista mustansöhrien nappien seasta.  Väreillä on kullakin omat  ominaisuutensa, ne ovat peittäviä tai läpikuultavia, ja siveltimetkin käyttäytyvät kukin omalla tavallaan.  En kauheasti halua siveltimeen vinouden tai lonksuvuuden lisäominaisuutta, tai kadmiumkeltaiseen vesiväriin ylimääräistä vihertävää sävyä.

Hyvistä välineistä kannattaa pitää huolta.  Se on oikeastaan aika helppoa.  Siveltimet kaipaavat eniten huomiota.  Vesivärisiveltimet ovat helppoja pestäviä, pyöräytys puhtaassa vedessä riittää.  Älä KOSKAAN jätä siveltimiä seisomaan vesipurkkiin maalatessasi vaan pidä niitä pöydällä.  Hengittävä bambumatto on erittäin hyvä säilytyspaikka siveltimille.  Jos maalaat akryyleilla, huuhtaise siveltimet heti jokaisen käytön jälkeen.  Öljyvärisiveltimet voi pestä ruokaöljyllä ja sen jälkeen mäntysuovalla tai sitten voit käyttää esim. Daler-Rowneyn siveltimenpesuainetta, joka pitää siveltimet hyvässä kunnossa.

Puhdista vesivärinapit käytön jälkeen.  Älä väännä värituubien korkkeja liian kireälle, tavara pysyy sisällä vähemmälläkin.  Kiinni juuttuneet dammari- ja öljypullot saat yleensä auki kun pidät korkkia jonkin aikaa lämpimässä vedessä.   

Hyvät perusvälineet erittäin kohtuulliseen hintaan löydät Minoan maalauspaketeista.  Osta paketti ja täydennä jollain sopivalla ja tarpeelliselta tuntuvalla.

Kategoria(t): Vinkkejä maalarille. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *