Haluatko oppia paperinvalmistusta?

Paperin tekemisestä lumoutuu jokainen sitä kokeillut. On hauska kokea se sama käsityöläisyys jolla paperia on aina tehty. Ja se, miten massapuuro muuttuukin kauniiksi paperiarkeiksi.

Asioita oppiakseen kannattaa oppimestariksi valita paras osaaja. Osallistu siis Eija Isojärven paperinvalmistuskurssille. Eija on suomalaisen paperitaiteen pioneeri ja loistava opas paperinvalmistuksen maailmaan.

Paperi on luja materiaali josta voi luoda hyvinkin mielikuvituksellisia muotoja. Kuvassa Eijan teoksia galleria G:ssä Helsingissä 2008. Katso lisää Eijan töitä Minoan galleriassa.

Kurssipaikka on Eijan työhuoneella Oriveden Pasin tehtaalla osoitteessa Ensintie 3. Paikka on helposti saavutettavissa, matkaa Oriveden asemalle on satakunta metriä. Minoan putiikki on samassa talossa.

Kurssi sisältää käsintehdyn piirustus-, akvarelli- ja tussimaalauspaperin valmistusta. Raaka-aineena käytetään puuvillalumpusta ja pellavakuidusta valmistetuja massoja. Mahdollisuutena on myös japanilainen kozokuitu.

Kurssilla tehdään myös kolmiulotteisia paperiveistoksia kurssilaisten omien ideoiden pohjalta.

Lisäksi käydään yhteisiä keskusteluja paperitaiteesta ja paperimassojen hyödyntämisestä omiin taiteellisiin päämääriin. Pohdinnan lähtökohdaksi Eija tuo kirjoja ja näyttää dioja ja esittelee myös teoksiaan.

Eija antaa myös ennakkotehtävän mietittäväksi.

Kurssin hinta 400 e sisältää materiaalit

Kurssin ajankohta on 7.6.-11.6.2010
Päivittäin työskennellään kello kymmenestä kahdekssantoista saakka.

Ilmoittautuminen ja lisätiedot 050-521 5875 tai
eija.isojarvi@kolumbus.fi

Sitova ilmoittautuminen ja kurssimaksu 31.5. mennessä.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta kohteessa Haluatko oppia paperinvalmistusta?

  1. Leila Heikkinen sanoo:

    Voi harmin paikka, kun löysin tämän sivun vasta nyt. Ihasuin vasta vähän aikaa sitten paperimassailuun ja paperin tekokin kiinnostaisi. Mutta kenties me saataisiin sellaista omaan harrastuspiiriin jatkossa.

  2. markku sanoo:

    Kerää porukkaa kasaan, niin Eija voi hyvinkin järjestää kurssin. Tuolla viime kurssilla töitä tehtiin innokkaasti ja hyvin tuloksin. Paperin tekeminen on hyvää ja terapeuttista puuhaa nykyihmiselle, ja siihen hyvinkin hurahtaa kun makuun pääsee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *