Kuravettä otsikkoon

Väsäsin Minoan sivujen uutta otsikkokuvaa vesiväreillä Meiratin 150-grammaiselle paperille. Aika nastaa! Olen paperihörhö ja tykkään näistä Meirateista. Pienikokoisiin kuviin 150-grammainen sopii loistavasti, ei akvarellipaperin aina tarvitse niin paksua pahvia olla. Pistän nämä vesiväritykset vaikka taiteeksi jos eivät toimi otsakkeena.

300-grammaisesta paprusta tulee helposti joka sortin vakio, mutta moniin kevyempiin juttuihin toimii paremmin vähän ohuempi paperi, joka tuottaa terävämpää jälkeä. Ohuella paperilla saa hyvin esille vesiväriläiskän rösöreunat ja sen että väri kasaantuu sinne lätäkön reunalle ääriviivaksi. Nehän ovat juuri sellaisia vesivärifiilistä luovia juttuja. Se on komeaa semmoinen, kun vesiväri näyttää vesiväriltä.

Se on hienoa tässä Meiratissa, että ohuessakaan paperissa väri ei heti jämähdä kiinni paperiin vaan antaa työskentelyaikaa, ellei nyt heti mene ja tuuttaa sinne jotain tummaa sävyä. Mutta ei vesivärimaalari sellaista teekään, koska vesiväristi on herkkis ja tietää että myös hailakka jytää. Vesiväristi seurailee tyynesti sitä siveltimenkärjen kulkua ja siirtelee kolinskyllaan värihippusen sinne ja toisen tänne.

Vesiväri jytää yleensäkin aika hyvin, kolinskylla tai ilman; Minoan nettigalleriaan on siunaantunut uusia hyviä kuravesivärirappareita, viimeksi Krista Kortelaisen tajunnanliitoa ja seuraavaksi tulossa on Mikko Kallion kollaasiakvarelleja.

Jep, meillä on Minoan sivujen uudistus ankarasti menossa. Tarkoitus on tehdä selkeämpää ja helpommin luettavaa. Uudistuneet sivut valmistunevat piakkoin ja hissukseen saamme sinne myös enemmän ja parempia kuvia tuotteista. Meillä on tuotevalikoimassa vissiin parituhatta tuotetta, joten kuvien uudistaminen ottaa aikansa ja täysin valmista tulee luultavasti ei ikinä – ja toivottavasti ei ikinä, koska meillä ei ole aikomusta saada Minoaa valmiiksi jonain päivänä. Kehitys kehittyy.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *