Työt pokiin kädenkäänteessä

Minoan valmiskehykset ovat hyvin helppo ja hyvän näköinen ratkaisu kehystyspulmaan, eikä hinta ole hirmuinen. Et tarvitse minkäänlaisia kehystäjäntaitoja, etkä kovin kummoisia työvälineitäkään.

Kehykset sopivat akvarelleille, guasseille, piirustuksille ja pastelleille – ja tietysti myös isokokoisille valokuville.

Kehykset on mitoitettu Hahnemühlen lehtiöpapereiden vakiokokojen mukaan.

Kehys on kotimainen ja se sopii sekä vaaka- että pystyripustukseen. Puisen kehyksen värivaihtoehdot ovat musta ja valkoinen. Paketissa mukana:

– kirkas lasi
– Daler-Rowneyn happovapaa luonnonvalkoinen cotton white passepartout-pahvi, aukko viistoleikattu
– taustapahvi
– ripustuslanka

Kategoria(t): Uutiset, Vinkkejä maalarille. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta kohteessa Työt pokiin kädenkäänteessä

 1. nick sanoo:

  oisko vinkkejä isojen 150cm +kiilakehysten (pellavapingotettuja) suoriksi saamiseen? aina joku kulma alkaa vähän kanttaamaan. onko ne puiset tapit se ykkösjuttu?

 2. markku sanoo:

  Kun pingotat kankaan, ristimittaa ensin kiilakehys (että oikeasta alakulmasta vasempaan yläkulmaan on sama mitta kuin vasemmasta alakulmasta oikeaan yläkulmaan). Kiilakehyksen kulmia joutuu usein naputtelemaan vasaralla että ne saa nätisti yhteen. Tarvittaessa sinne kulmiin voi ristimittauksen jälkeen tilapäisesti niitata vaikka pahvikolmiot jotka pitävät kulmat suorina sen ajan kun pingotat kangasta. Pohjustetun kankaan voi pingottaa heti niin kireälle kuin sen saa menemään. Apuna voi käyttää pingotushohtimia. Jos pohjustat itse, jätä löysää, koska kangas kiristyy pohjustettaessa ja vetää helposti kiilakehyksen propelliksi. Puolitoistametrinen kangas vetää jo aikalailla, joten löysää pitää jättää aika reilusti. Pellavakangas varsinkin kiristyy melkolailla. Jokainen kangas kiristyy omalla tavallaan, joten sopivan kireyden oppii vain kokemuksen kautta. Puisia kiiloja käytetään kankaan kiristämiseen. Käytä kaikki kahdeksan kiilaa ja naputtele ne vasaralla niin, että saat kankaan sopivan kireälle.
  Jos tarkoitat kysymykselläsi sitä, että kiilakehys on propellina, eli kiilalistat ovat taipuneet mutkalle, niin ongelma on hankalampi. Kangasta voi löysätä ottamalla kiiloja pois, mutta jos se on liian kireällä ilman että kiiloja on käytetty, kangas täytyy vain irrottaa ja pingottaa uudelleen. Jos kiilalistat ovat muuten vain mutkalla, sen voi pistää painon alle ja jäädä odottamaan. Puolitoistametrinen kangas tarvitsee kohtalaisen jämäkän ristikoidun kiilakehyksen suorana pysyäkseen.

 3. nick sanoo:

  joo, kiitos hyvistä vinkeistä!
  minkälaisia ristikkomenetelmiä suosittelet?

 4. markku sanoo:

  Mallia voi katsoa Minoan ”Maalauspohjat ja kankaat”-osaston pinkopohjista. Siellä on kuva Phoenixin 120x150cm:n pinkopohjasta, jossa on tuplaristikko. Jos kiilalista on on 6-8 cm leveää, niin yksinkertainenkin ristikko ehkä riittää. Ai niin, sanoit käyttäväsi pellavakangasta. Se vetää sen verran kovemmin, että tuplaristikko voi olla tarpeen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *