Jokamiehen litografiaa

Kaikkea ne keksii, tämänkin: paperinohut litografialaatta, jonka pinnalle voidaan suoraan tulostaa lasertulostimella tai jopa piirtää veden kestävällä kynällä, tussilla tai maalilla. Tämän jälkeen painotyö käy kuten normaalisti litografiatyössä: laatan kosteuttaminen, tavallisen litografiamusteen telaus laatalle ja sitten vain prässiin.

D2P-arkki on kooltaan 33x50cm. Tästä voidaan leikata tulostimeen sopivan kokoisia arkkeja, esim A4. Laatan pintarakenne muistuttaa hienoksi hiottua kiveä ja painaminen vastaa alumiinilaatan painamista.

Tulostus lasertulostimella. Laatta pystyy toistamaan jopa 2400-dpi tarkkuudella tulostettua kuvaa. Tulostukseen sopii tavallinen lasertulostin, ei kuitenkaan liian vauhdikas tulostin, koska tällöin laserväri ei ehdi imeytyä laattaan. Sopiva tulostusnopeus on noin 4-8 sivua minuutissa.

Paketissa on 10 kappaletta laattoja.

Katso Minoan osastolta Grafiikan prässit ja tarvikkeet

direct2plate_lithography2

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *