Kankaalle

Minoassa on hyvä valikoima pohjustettuja ja pohjustamattomia puuvilla- ja pellavakankaita metritavarana. Italialaiset Caravaggio- ja P.E.R.Belle Arti -kankaat ovat laadukkaita ja valikoimaa on moneen tarpeeseen.

P.E.R.Belle Artin akryyligessopohjustetun 316-grammaisen extra fine -pellavan tarjousmetrihinta on vain 29.50€. Kymmenen metrin rullan hinta on vieläkin edullisempi: 255.50!

Miksi pohjustaisit itse? Moni tekee vaivalloisen työn aivan turhan takia. Useimmiten itse pohjustettu kangas jää laadultaan huomattavasti kehnommaksi kuin on tehtaassa pohjustettu. Harva levittää gesson riittävän ohuina kerroksina useaan kertaan, hioo riittävän tasaiseksi ja osaa pohjustaa niin, ettei gesso painu kankaan läpi. Eihän taiteilija tuntipalkkaa laske, koska taiteilijalla ei ole tuntipalkkaa, mutta pohjustamiseen käytetyn ajan voisi käyttää muutenkin. Esimerkiksi maalaamiseen.

Akryyligessopohjustettu 330 gsm täysin sileä pellava on kiinnostava, jos etsit kangasta jossa ei ole juuri lainkaan tekstuuria. Muut extra fine -kankaat ovat sileitä, mutta eivät täysin vailla tekstuuria. 498 gsm akryylipohjustettu medium on jämäkkä kangas vähän isompiin töihin. Jos haluat vielä karkeampaa kangasta, akryyligessopohjustettu 584 gsm juutti on sinulle.

Puuvilla-polyesterikankaat ovat edullisia yleiskäyttöisiä kankaita akryyli- ja öljymaalaukseen. Polyesteri antaa kankaille lisää jämäkkyyttä.

Sille, joka ei halua akryyligessoa öljyvärin alle, sopivat P.E.R. Belle Arin loistavat liitu– ja öljypohjustetut kankaat.

Oletko kokeillut mustalle kankaalle maalaamista? Sellaistakin löytyy. Musta kangas luo väreihin yllättävää syvyyttä. Ehkä se on juuri sinun kankaasi.

 

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *