Maalinesteet

Järjestelimme maalinesteet-osastoa vähän uuteen järjestykseen. Öljyväripuolelle tuli nyt omia alaosastojaan, koska liemiä on monenmoisia. Gamblinin maalinesteet ovat nyt helpommin löydettävissä. Ne ovat alkydipohjaisina ihan oma juttunsa. Niitä käytetään kylläkin ihan normaaliöljyvärien kanssa ja perinteisten maalinesteiden tapaan, mutta ne vain eivät sovi sekoitettavaksi luonnonhartsien eikä ranskalaisen tärpätin kanssa. Ne ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia.

Useimmille ei ole tuttu asia se, että dammari ja hajuton tärpätti eivät kuulu yhteen. Dammari ei liukene hajuttomaan tärpättiin. Jos käytät Raamareiden hajutonta tärpättiä, voit kyllä sekoittaa siihen pellavaöljyä mutta jätä maalinesteestä dammari pois. Jos haluat dammarin mukaan seokseen kuivumista edistämään, valitse tärpätiksi ranskalainen tärpätti.

Jos haluat miedontuoksuisen mutta nopeasti kuivuvan maalinesteen, niin sellaisia löydät Gamblinin maalinesteistä. Gamblinin Gamsol on Raamareiden hajutonta tärpättiä hajuttomampaa, tuoksultaan melkein kuin vettä. Voit sekoittaa siihen Gamblinin maalinesteitä. Pelkkää Gamsolin ja pellava- tai muun öljyn sekoitusta voit myös käyttää ilman esteitä.

 

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Maalinesteet

  1. Juha-Pekka Kuusela sanoo:

    Hyvä kirjoitus sikäli että ei ole kunnon kuvaa jäänyt öljyväri puolen liemistä vaikka öljyväriä en käytäkkään. Ehkä joskus vesiliukosita vielä mutta tavallista en.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *