Tärpätti

Aiheuttaako tärpätti sinulle huonovointisuutta? Pääset siitä eroon, kun vaihdat käyttämäsi tärpätin Gamsoliin. Gamsol on oikeasti hajutonta tärpättiä, tai tarkemmin sanottuna hajutonta white spiritiä. Yleensä hajuttomatkin tärpätit tuppaavat haisemaan. Gamsol ei kartakaikkiaan haise miltään. Kun käytät Gamsolia, työhuoneessasi ei haise tärpätti vaan pellavaöljy.

Gamsolista on poistettu aromaattiset liuottimet niin, että vain 0,005% niistä on jäljellä. Aromaattiset liuottimet juuri ovat niitä haitallisia. Myytti, että hajuttomat tärpätit ovat salakavalan haitallisia ei Gamsolin tapauksessa pidä paikkaansa, joten päänsärkyherkkä saa Gamsolia käyttämällä roimasti lisää työaikaa – tai käytännössä lakkaa potemasta tärpättipäänsärkyä. Gamsol, vaikka raakaöljyn tisle onkin, ei ole edes järin tulenarkaa. Sen leimahduspiste on niin korkea ettei sitä luokitella ilmakuljetuksissa vaaralliseksi aineeksi.

Gamsol on alunalkaen kehitetty aivan muuhun kuin pensselien putsaukseen. Sitä käytetään kosmetiikassa, käsien puhdistusaineissa ja jopa elintarvikkeiden tarjoiluastioiden pesuaineissa.

Tuhoaako Gamsol maalauksesi? Se riippuu maalarista. Tärpättiä ei kuulu käyttää maalauksessa litroittain. Vahvasti millä tahansa tärpätillä ohennetut värikerrokset ovat hauraita. Gamsol on tehokas liuotin ja sitä tarvitsee lisätä öljyväriin vain hyvin pieni määrä juoksevuuden aikaansaamiseksi.

Gamsol ei sovellu käytettäväksi luonnonhartseja kuten dammaria, mastiksia tai kopaaleja sisältävien maalinesteiden kanssa, kuten eivät hajuttomat tärpätit yleensäkään. Lähiaikoina tuotevalikoimiimme tulee Gamblinin erinomaisia alkydipohjaisia maalausaineita jotka on suunniteltu Gamsolin kanssa käytettäviksi. Gamblinin hyvässä maalinestevalikoimassa on moderneja versioita vanhoista jutuista – kuten vaikkapa Neo-Megilp, jonka esikuva parhaiten kai tunnetaan nimellä maroger. Aikanaan aito maroger tehtiin öljyssä ja mastiksissa keitetystä lyijystä. Maalinesteenä sitä pidettiin mainiona, vaikka se olikin myrkyllistä ja ajan mittaan tummuvaa. Neo-Megilp sensijaan on alkydipohjaista eikä sisällä lyijyä. Mutta kerron lisää näistä maalinesteistä tuonnempana.

Samalla saamme valikoimiimme uuden loistavan öljyväri-tuotemerkin, Gamblinin öljyvärit. Olen testannut, toimivat erinomaisesti, olen innoissani.

Gamblin on hyvä, modernisti asennoituva jenkkifirma jonka painovärejä meillä on jo jonkin aikaa ollutkin tarjolla.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Tärpätti

  1. Juha-Pekka Kuusela sanoo:

    On paljon jenkkituotteita jota suomeen toivoisi. Kuten olen ilmaissutkin. Itselle tilailu hivenen hankalaa. mutta kiva tästäkin uutuudesta kuulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *