Uutta

Otimme Minoan valikoimiin nyt myös Daler-Rowneyn artistisarjan öljyvärit. Georgian-öljyväreistä ne eroavat siinä, että ne ovat tuhdimmin pigmentoituja ja värikartassa ovat mukana aidot kadmium-, koboltti- ja muut arvokkaat pigmentit. Taiteilijalaatuiset värit ovat ammattikäytössä itsestäänselvyys, mutta myös aktiiviharrastajan on hyvä harkita kannattaisiko siirtyä laadukkaampien värien käyttäjäksi.

Ovatko taiteilijaöljyvärit tuntuvasti harrastajalaatuisia parempia? Ovat. Jos kaipaat väreihisi mehevyyttä, niin sitä löydät taiteilijaöljyväreistä. Pitääkö olla taidokas konkari ennen kuin kehtaa käyttää taiteilijaöljyvärejä? Ei.

Minulla on näihin väreihin nostalginen suhde. Tulin aloittaneeksi maalausharrastukseni 16-vuotiaana Rowneyn taiteilijaväreillä. Syy oli yksinkertaisesti se, että kurssinjärjestäjä oli tehnyt taiteilijantarvikekaupan kanssa sopimuksen, että kurssilaiset saavat taiteilijavärejä sisältävän materiaalipaketin johonkin neuvoteltuun hintaan – ja ostin värit vanhempieni kustannuksella. Kun myöhemmin ostin värini itse, ostin tietysti halvempia Georgianeja. Joku voisi ajatella, että taiteilijaöljyvärit vasta-alkajalla oli haaskausta, mutta näin jälkeenpäin ajatellen olen sitä mieltä että olisin tehnyt itselleni palveluksen pitäytymällä mahdollisimman hyvissä väreissä. Moni asia tuli opituksi turhan hitaasti, kun en oppinut tunnistamaan väriaineiden omaa luonnetta.

Georgian-öljyvärit on tarkoitettu perusharrastajalle ja ne ovat hyviä siinä käytössä. Värien luonne-erot eivät ole jyrkkiä taiteilijavärien tapaan. Taiteilijaväreissä eri pigmenttien ominaisuudet tulevat esiin raaemmin – vahvat värit ovat vahvoja ja hennot hentoja, mikä tuottaa yllätyksiä värisekoituksissa. Harrastajavärit tehdään sopuisammin käyttäytyviksi.

Nyt Minoan valikoimissa on Georgianit 75ml tuubien ohella myös 38ml tuubeissa.

Pastellipaperivalikoimamme uutuutena on hienot Murano-paperit. Paperin koko on 50 x 65cm. Paperi on 160-grammaista ja happovapaata. Murano-papereissa on 45 prosenttia puuvillaa.

Kategoria(t): Uutiset. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaus kohteessa Uutta

  1. Juha-Pekka Kuusela sanoo:

    Ja lisäksi taiteilija laaduissa tuntuu mitä olen sivusta seurannut ei pyritä vaikuttamaan kuivimis aikoihin samoin joku harrastajalaatu minusta yritti olla sillä sarlla hyvin tasainen sanoo muisti minulla outo taipumus muistaa myös asioita jotka itseä kosketa (tämä ei koska en käytä ölvärejä mutta aikeissa mahdollisesti josksu testata vesiliukosiia sellaisia…). ja aika surkeita useat harrastajamaalit on kun taiteilijalaatuun on tottunut kuten olen sanonutkin vihaan monen pigmentin valmis sekoituksia (poikkeuksena maavärit ja siis tämä juttu vain maaleissa…) ensinnäkin. näistä Daler Rowney tuotteista en sano mitään enkä muistakaan koska se mikä ei oikein aikoinaan miellyttänyt (varsinkin eräs tekijä muu oikeastaan kun muistelen olikin ihan ok) sen laatukin on noussut. eikä se lisäksi ole öljyväriä. Ja omat aloitus merkit taas tulee siitä mitä ollut helposti saatavilla paikoissa jotka on tiennyt… osasta tykkään edelleen ristiriitaisin tuntein….(eivät tunnu olevan enään samanlaisia vanhojakin jäljellä lisäksi saatavuus hyvinkin heikkoa…)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *